Upgrading Moodle stack: 404 URL not found

Hi @doug.morrison,

Did you try to follow this guide https://docs.bitnami.com/aws/apps/moodle/administration/upgrade/?

could you run the following command?

ls -la /opt/bitnami/moodle

Regards,
Ibone.

Hi Ibone, I am trying to upgrade the entire stack rather than just Moodle, as the current version of PHP contains a vulnerability that needs to be patched. However, I have run the Moodle upgrade post stack upgrade and now see the following:

image

Things looked more promising this time however as when I restarted apache, I was asked to enter the passphrase for the SSL cert which I hadn’t been asked for previously…

Assuming you mean /opt/bitnami/APPS/moodle:

Do you want me to upload BNSupport extract again?

Can only post one image per post:

Hi @doug.morrison,

Yes, rerun the bnsupport.

Regards,
Ibone.

Hi Ibone,

Please see code below:

9e43e518-e678-539c-509f-70f079fc4125

Thanks,
Doug

The issues I am facing are very similar to the last user to post in this thread, iHaag:

Hi @doug.morrison,

Could you check these threads of the moodle community?
https://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=375050
https://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=401417

Or maybe this link can help you

Regards,
Ibone

Hi Ibone,

I no longer see that message, instead seeing the 404 page not found as described in the post I linked above. I seem to be fine upgrading the stack, but when I follow Bitnami guides to copy moodledata and htdocs from backup, I get the page not found message.

Thanks,
Doug

Hi @doug.morrison,

Could you add the guides and the command you run to get that error?
I don’t see an error 404 in the apache logs

Regards,
Ibone.

Sure,
https://docs.bitnami.com/virtual-machine/how-to/migrate-moodle/

Step 3, approach B is where the troubles begin.

Thanks
Doug

Hi Ibone, have you had the chance to look through the linked guide?

Thanks,
Doug

Hi @doug.morrison,

What’s approach are you following A or B?
Did it work by copying the data? Or did it fail on the ‘rm’?

Regards,
Ibone.

Hi,

I am using approach B. There are no errors when following the guide. Only when I try and access the Moodle web page to manage the upgrade of the database do I see the 404 error.

Thanks
Doug

Hi @doug.morrison,

After that did you import the database https://docs.bitnami.com/virtual-machine/apps/moodle/administration/migrate/#import-the-database/ and restart apache?

Regards,
Ibone.

Hi,

Yeah, exactly that.

Thanks,
Doug

Hi @doug.morrison,

could you add a screenshot of the 404?
please check the apache logs and tell me if you see any error you can use this guide https://docs.bitnami.com/virtual-machine/apps/moodle/troubleshooting/debug-errors-apache/

specially in /opt/bitnami/apache2/logs/access_log

Regards,
Ibone.

Hi,

image

I will post screens of logs below as I can only attach one picture per reply…

Note that index.php does not exist in the stated directory, nor did it prior to upgrading the stack…

Some output from access_log:

Hi Ibone,

Does the above help identify the issue?
Thanks,
Doug