Auto-Configure A Let's Encrypt Certificate

Keywords: WordPress Multisite - AWS - Technical issue - Secure Connections (SSL/HTTPS)
bnsupport ID: c99cf48e-9178-1561-c481-c7c7b0188317
Description:
Hello,

I installed a fresh instance of WP Multisite.
After configuration the main domain the next thing I was going to do was installing Let’s encrypts SSL certificate which was unsuccessful.

Please, help.

Here is the error…

The Bitnami HTTPS Configuration Tool will perform any necessary actions to your 
Bitnami installation. This may take some time, please be patient.

\

An error occurred creating certificates with Let's Encrypt:

error: one or more domains had a problem:
[www.palapa.com.au] acme: error: 400 :: urn:ietf:params:acme:error:dns :: No 
valid IP addresses found for www.palapa.com.au

Please check our documentation and support forums, we'll be happy to help!

* Bitnami Documentation: 
* Bitnami Community: 
Press [Enter] to continue:
----------------------------------------------------------------------------
Error

An error occurred when applying configurations.

The web server configuration was left unchanged. There was an error in the new 
configuration, so it was reverted.

Failed steps:
* Running Let's Encrypt: Error creating certificates

Find more details in the log file:

/tmp/bncert-202105030907.log

Just an update,
I also tried to use the following command with no luck.

sudo /opt/bitnami/letsencrypt/lego --tls --email="EMAIL-ADDRESS" --domains="DOMAIN" --domains="www.DOMAIN" --path="/opt/bitnami/letsencrypt" run

2021/05/03 09:32:35 [INFO] [palapa.com.au, www.palapa.com.au] acme: Obtaining bundled SAN c
ertificate
2021/05/03 09:32:36 [INFO] [palapa.com.au] AuthURL: ://acme-v02.api.letsencrypt.org/ac
me/authz-v3/12815210620
2021/05/03 09:32:36 [INFO] [www.palapa.com.au] AuthURL: ://acme-v02.api.letsencrypt.or
g/acme/authz-v3/12815632938
2021/05/03 09:32:36 [INFO] [palapa.com.au] acme: authorization already valid; skipping chal
lenge
2021/05/03 09:32:36 [INFO] [www.palapa.com.au] acme: use tls-alpn-01 solver
2021/05/03 09:32:36 [INFO] [www.palapa.com.au] acme: Trying to solve TLS-ALPN-01
2021/05/03 09:32:37 [INFO] Skipping deactivating of valid auth: ://acme-v02.api.letsen
crypt.org/acme/authz-v3/12815210620
2021/05/03 09:32:37 [INFO] Deactivating auth: ://acme-v02.api.letsencrypt.org/acme/aut
hz-v3/12815632938
2021/05/03 09:32:37 Could not obtain certificates:
error: one or more domains had a problem:
[www.palapa.com.au] [www.palapa.com.au] acme: error presenting token: could not start HTTPS
 server for challenge: listen tcp :443: bind: address already in use

(Note that I removed https:// from the links for posting)

HI @yairguy

Thanks for using Bitnami WordPress Multisite!

According to the first error:

error: one or more domains had a problem:
[www.palapa.com.au] acme: error: 400 :: urn:ietf:params:acme:error:dns :: No 
valid IP addresses found for www.palapa.com.au

The domain www.palapa.com.au is not registered correctly. Notice that you need to set up this domain name to point to your instance’s IP address before running the tool.

As you can see, only the domain that does not start with www. is properly registered. Please, register it and try again to see if the issue is solved :slightly_smiling_face:

Best regards,
Jose Antonio Carmona


Was my answer helpful? Click on :heart: